Fristen for selvangivelse udskydes

SKAT udskyder selvangivelsesfristen for den udvidede selvangivelse. Den udvidede selvangivelse bruges blandt andet af selvstændigt erhvervsdrivende, borgere der har udlejningsejendomme, kunstnere samt borgere med udenlandsk indkomst eller udenlandske ejendomme.

De erhvervsdrivende som bruger TastSelv bliver ikke berørt. For at undgå, at nogle uretmæssigt ville blive opkrævet et skattetillæg, udskyder SKAT nu fristen en uge for alle, der skal lave udvidet selvangivelse. Udskydelsen af fristen har baggrund i CSC-konflikten.

– Det er yderst beklageligt, at konflikten betyder, at vi må udskyde fristen, men det vigtigste for os er at sikre, at de erhvervsdrivende mærker mindst muligt til det her, og derfor udskyder vi fristen en uge, forklarer SKAT.

Udskydelsen skyldes helt konkret, at udsendelsen af selvangivelsen på papir til selvstændigt erhvervsdrivende og servicemeddelelser til deres ægtefæller er blevet forsinket. Det betyder, at selvangivelsen først er skatteyderen i hænde i sidste halvdel af juni måned.

Selvangivelsesfristen udskydes ikke for selskaber, der fortsat har frist den 30. juni, medmindre de har forskudt regnskabsår.

Sidste frist for aflevering af selvangivelsen, uden at skulle betale skattetillæg, ændres altså fra den 3. juli til den 10. juli. For de erhvervsdrivende, der afleverer efter den 10. juli vil skattetillægget dog blive beregnet efter den oprindelige frist 3. juli.

Læs mere på SKAT’s hjemmeside her

Dette indlæg blev udgivet i skat og tagget , . Bogmærk permalinket.